lauantai 20. helmikuuta 2010

Vallesmannin kintereillä

Tulevana kesänä Romu-Heikkiä esitetään jälleen Kalastajatilan ihanissa rantamaisemissa Puruveden rannalla. Kerimäkeläisten omintakeisen vallesmannin elämää kuvaavaa kansanoopperaa harjoitellaan jo uutterasti, sillä esitystä on uudistettu parin vuoden esitystauon jälkeen.
Niinpä kaikilla niillä, jotka ovat Romu-Heikin aiemmin nähneet, puhumattakaan niistä, joilla on kansanooppera kokematta, on mitä suurin syy suunnata tossunsa esityksiin, jotka alkavat heinäkuun loppupuolella.
Anneli Huopalaisen käsikirjoittama ja Hannu Pohjannoron säveltämä kansanooppera on koko perheen juttu: esiintyjäjoukkoonkin mahtuu perheen pienimpiä. Nimiosan jylisee maailmalla paljon suuria rooleja arvostetuissa oopperataloissa laulanut basso Petri Lindroos, ehta Romu-Heikki jo aiemmilta kesiltä ja uskollinen kesäkerimäkeläinen.
Mukana on lisäksi mahtava joukko talkoolaisia kuorolaulajista Kerimäen Pitäjänteatterin väkeen.

Mukana olen minäkin talkoopanoksellani, minkä kykenen.
Ei, älkää pelästykö, minulle ei ole uskottu solistisia rooleja, en laula sopraanojen riveissä enkä musisoi orkesterissa.
Olen verrattain onneton musikantti - en koskaan oppinut soittamaan isän minulle ostamalla junioriviululla kuin epävireisen Ukko-Noan - eikä minusta ole laulamaan kuin omaksi ilokseni. Sen sijaan yritän parhaani mukaan edistää Romu-Heikin tunnettuutta tiedottamalla tapahtumasta.
Säästän teidät toiselta peljästykseltä. En kuvittele, että tiedottaminen onnistuisi kirjoittamalla asiasta blogisivustolleni. Ajattelin lähestyä aiheella tiedotusvälineitä seuraavien kuukausien mittaan useaan otteeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!