tiistai 9. helmikuuta 2010

Vai possuflunssaa...köh, köh

Olen röhissyt, pihissyt ja köhissyt jo kolmatta viikkoa. Toisin sanoen poden sinnikkään flunssan pitkittynyttä versiota, joka nostattaa joka ilta kirvelevän kurkkukivun kaveriksi, kun pääsen pötkölleni.
Osa lähimmäisistä irvailee, että olen tainnut saada sikamaisen flunssan.
Mahdollista se olisi, koska en ottanut rokotusta.

Kuulun siihen suureen joukkoon suomalaisia, jotka kaihtavat ylenmääräisiä rokottamisia, ja joiden mielestä sikainfluenssalta ja koko pandemian uhalta taittui kärki jo alkuunsa, kun virus osoittautui mainettaan lempeämmäksi levitessään.
En sinänsä vieroksu tarpeellisia rokotuksia - olen omasta pussistani kustantanut mm. itselleni punkkirokotuksen, kun tapanani on Saimaan rannan asukkina lukuisille punkeille vasten tahtoani kasvualustaksi vuosittain päätyä - mutta tarpeettomat rokotukset, aivan kuten "kaiken-varalta-antibioottikuuritkin", vievät meiltä luonnollisen vastustuskyvyn. Samalla virus- ja bakteeriarmeijat vain intoutuvat muuntautumaan yhä viheliäisemmmiksi.

On hyvin surullista, että suomalainen tyttönen menehtyi H1N1-virukseen. Kyse on siis vakavasta taudista - joka kuitenkin mitä ilmeisimmin levisi nopeasti mutta lopulta hyvin harvan uhrikseen poimien matkallaan maailman ympäri.
Jos olen oikein ymmärtänyt sikainfluenssa ei riepotellut niitä Euroopan maita, jotka köyhyyttään tai terveysviranomaisten hitautta eivät ehtineet rokottaa riskiryhmiä ajoissa, sen suuremmin kuin Suomen väestöä, jonka sairastumisriskille altteimmat immeiset rokotettiin oikopäätä.

Olen tautisen varma siitä, että tästä hommasta nettosivat lähinnä lääkeyhtiöt.
Häviäjinä olemme me kaikki tavalliset pulliaiset: terveyspalvelut heikkenivät. Muutoinkin jo liiaksi kuormitettu julkinen terveydenhuolto joutui värväämään kaikki kynnelle kykenevät hoitajat piikkejä pistämään ja muut hommat rästiytyivät.
Niinpä minäkään en tohdi lähteä tästä lääkäriin, terveyskeskuksen jonoja kartuttamaan.
Köhisenpä nyt aikani kuluksi ja jos kuolo sattuu korjaamaan, niin todettakoon, että sikamainen saattoi olla loppuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!