torstai 25. helmikuuta 2010

Keidas keskellä kaupunkia

Savonlinnan suurin puute ostoskaupunkina ei liity kauppakeskusten vähäiseen määrään, vaikka osa päättäjistä ja talouselämän toimijoista näin luuleekin. En itse ainakaan kaipaa enää yhtään uutta lasilinnaa sen enempää Savolaan kuin minnekään toisaanne päinkään kaupunkia.
Vanhana savonlinnalaisena (ensimmäisen kerran kaupungin asukkaaksi jo vuonna 1976 muuttaneena) kaipaan Savonlinnaan vain yhtä palvelua, kauppahallia. Ilahduttava ponnistus luoda kauppahalli uudestaan lakkautetun tilalle nähtiin 90-luvulla, mutta sitten vuokranantaja sysäsi ansiokkaan halliyrittäjän syrjään ja vuokrasi nekin neliöt kangaskaupalle. Tätä tekoa en ole antanut koskaan anteeksi asianosaiselle omistajataholle, joka sattui olemaan vakuutusyhtiö. Meidän perheen vakuutuksia ei ikinä yhtiölle anneta, perskules.

Kauppahallia ei siis ole, mutta onneksi on maalaistori. Se on ainoa savonlinnalainen kauppaliike kirjakauppojen lisäksi, jonka vetovoima saa minut kääntämään töppöseni kaupungin suuntaan ostosreissuille.
Maalaistori Savonlinnan satamassa on luomuraaka-aineiden, leivonnaisten, juuresten, yrttien ja monien tarve-esineiden kauppapaikkana vertaansa vailla.
Onpa Maalaistorilla kaupan myös monia naapuripitäjien herkkutuotteita ja käsitöitä. Maalaistorin hyllyiltä löytyy vaikkapa kesälahtelaisen Kitikatin tuotteita, punkaharjulaisen Kala-Kutvosen purkitettuja herkkuja tai Punkaharjun saaristoluonnosta kerättyjä ihania yrttejä ja yrttiteesekoituksia.
Maalaistorin sinnikkäille yrittäjänaisille toivon kaikkea hyvää - ja paljon asiakkaita kauppakeitaalle perjantai- ja lauantaipäiviksi, jolloin tori on avoinna Satamakadun varrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!