sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Nolojen tilanteiden erikoismies

Maakuntajohtaja Matti Viialainen on hakenut "esikuntaansa" uutta viestintäpäällikköä. Virkaan valittavalla näyttäisi äkkiseltään olevan likimain toivoton tehtävä edessään. Hänen pitäisi pystyä viestimään maakunnan asiallisista asioista tehokkaasti siten, ettei maakuntajohtaja itse pääse mokaamaan Etelä-Savon ja eteläsavolaisten mainetta julkisilla lausunnoillaan, kirjoituksillaan ja käytöksellään.

Viialainen on saattanut meidät eteläsavolaiset useaan otteeseen nolostuttavaan valoon aina Helsingin Sanomia myöten. Maakuntajohtaja on esittävinään asiassa kuin asiassa eteläsavolaisten mielipiteitä, kun hän laukoo julki lähinnä omiaan - kulloisenkin äänekkään, mutta pienen tukijajoukkonsa iloksi.

Kun Enonkoskella tällä viikolla järjestettiin norppailta, uutisoi Itä-Savo seuraavan päivän lehdessään painokkaasti Viialaisen mielipiteitä asiasta. Paikalla keskustelussa oli neljä alustajaa, ja vastapuolen edustajilla monia järkeenkäyviä argumentteja norpansuojelun tarpeesta. Siitä huolimatta lehtijutussa Viialaisen tutuille näkemyksille annettiin palstatilasta leijonanosa.

Sietämätöntä epätasapuolisuutta, voisi moni ajatella. Ehkä sitäkin, mutta toisaalta on kenties parempi, että Viialainen saa arvovaltaisissa maakuntalehdissämme, Itä-Savossa ja Länsi-Savossa, sanomaansa julki asiassa kuin asiassa.
Nolojen tilanteiden erikoismies, meidän eteläsavolaisten oma Mr. Bean, menettää liki jokaisella ulostulollaan painoarvoaan maakunnan johtavana viranhaltijana.
Maakunnan uusi viestintäpäällikkö nukkukoon yönsä rauhassa. Asialliselle viestinnälle löytynee ennen pitkää mediarakoa, jos maakuntaliitto haluaa pitää arvokkuudestaan kiinni. Viestintäpäällikkö ei ole vastuussa siitä, millaista poliittista ja imagollista vahinkoa esikunnan johtaja saa omalla tahollaan aikaan. Siitä kantavat vastuun maakunnan puoluepoliittisesti valitut päättäjät, Viialaisen esimiehet ja -naiset.

1 kommentti:

  1. Just` nii!! Sitä tässä on ihmetelty mistä työstä se häänkii palkkansa nostaa. Latelee itsestään selvyyksiä tonttitohinoissa sun muissa tapahtumissa ja mielipiteitä syntyy tilanteen mukaan.
    No, takkihan on kääntynyt jo useampaan kertaan. Ensin takaperin, nyt vielä nuttu nurin, sopeutuva yksilö kerta kaikkiaan. Tässähän on vain se vanha kysymys uudessa muodossa. Kun joku kirkossa pierasee, kuka nolostuu? Ei Matti, eikä näköjään maakuntaliittokaan. Nolostuminen kun on sivistyneen ongelma!

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!