tiistai 11. toukokuuta 2010

Jäljenjättäjät

Punkaharjun kunnassa syötiin viime viikolla paistia ja juotiin lientä, mutta isommasti ei kemuttu, kun kunnanjohtaja Pekka Nousiainen viiletti kesälaitumille.

Jos saattoi pitkäaikaisen kunnanjohtajan mieli olla helpottunut, huojentuneita olivat varmasti monet punkaharjulaisetkin. Pekka aiheutti verrattain usealle kansalaiselle pientä painetta. Verenpainetta nyt ainakin.

Nousiaisen edeltäjä Erkki Tynkkynen äänestettiin Puruveden kyselyssä jokunen vuosi sitten kautta aikojen arvostetuimmaksi punkaharjulaiseksi.
Pekka Nousiaisen ei siis ollut helppo solahtaa aikoinaan kunnanjohtajan saappaita täyttämään, koska Tynkkysen kansansuosio ylitti puoluerajat.

Nousiaisen suosio taas ylitti kuntarajatkin kaksissa eduskuntavaaleissa. Kolmansissa ei enää onnistanut. Puuttuiko näyttöjä, vai oliko niitä koettu jo riittävästi? Viimeisellä Nousiaisen yrittämällä eduskuntaan hänen takaansa lipesi jo keskustalaisten vaikuttajien täkäläistä äijäkööriä, tosin vaivihkaa. Monet seudun keskustanaisten vahvat toimijat olivat kääntäneet katseensa Katri Komiin jo edellisissä vaaleissa.

Jokunenkin tapaamani punkaharjulainen ei silti edelleenkään usko, etteikö Nousiainen lopulta asettuisi ehdolle seuraavissakin vaaleissa. Niin syvässä istuu kansalaisten luottamus hänen vallantavoitteluunsa.

Valtaa ikänsä halunneen ja sitä kaikin konstein haalineen onkin varmasti vaikea vallankahvasta otteensa irrottaa. Se kahva on raskas kantaa. Parempi olisi höllätä kerralla kuin nähdä voimiensa hupenevan vähä vähältä.

Kepeitä kesäpäiviä kunnanjohtajalle!

3 kommenttia:

  1. Kovinpa näkymättömästi Pekka pestinsä jätti, kun ei lehdissä mitään lähtöjuttuja näkynyt. Taisi olla lehdistö närkästyttänyt kunnanjohtajan, kun ei haastatteluja herunut?

    VastaaPoista
  2. Jos miulta kysytään, niin joutaa mennä. Eihän ne tähän lopu, mutta ompahan yksi öykkäri vähemmän. Demokratian voitto toistaiseksi! Muistetaan kehittyvien markettien suomen tuensaajana, ainoa asia jolla pääsi uutisiin. Toivottavasti myös viranomaiset muistaa.

    VastaaPoista
  3. Niinpä. Kyllä kovasti yritettiin äänestää Nousiainen sinne, Eduskuntaan. Pois Punkaharjulta. Viimeksi ei enää onnistunut.

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!