maanantai 10. toukokuuta 2010

Huonosti muotoiltu ratkaisu

Mikkelin ammattikorkeakoulussa menee lujaa, päin seinää.

Muotoilun opetuksen lakkauttaminen Savonlinnasta on täysin päätön ratkaisu. Suuri joukko osaavia ihmisiä, teatteripuvustuksen ja -tekniikan taitajia, jää tyhjän päälle. Kuitenkin juuri oopperajuhlakaupungissa olisi erityisalan koulutus kukoistanut.

Tilalle on tarjolla jotain hyvin epämääräistä liittyen matkailuun ja Venäjä-osaamiseen. Keitä mahtavat olla koulutettavat? Mihin he työllistyvät? Mistä saadaan pätevät opettajat?

Venäjä-korttia tunnutaan nyt tyrkytettävän joka rakoon. Venäjästä puhuvat äänekkäimmin ne, jotka sitä vähiten tuntevat.
Surkuhupaisaa, että jokunen vuosi sitten silloiset päättäjät ja kansanedustajat päästivät Joensuun yliopiston suheeraamaan omavaltaisesti ja lakkauttamaan Savonlinnasta Kansainvälisen viestinnän laitoksen. Siinä rytäkässä hävisi niin mieletön määrä Venäjä-osaamista kaupungista, että sitä ei pystytä kuunaan korvaamaan yhdelläkään uudella koulutusohjelmalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!