sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Mattopyykkiä ja punkkeja

Kesä on täällä.
Tiedän sen siitä, että olen päässyt jo nyhtämään punkkeja iholtani ja pesemään mattoja auringonpaisteessa.

Punkaharjun kunnan järjestämät matonpesupaikat ovat mahdottoman hieno juttu. Olen ikikiitollinen teknisen toimen vetäjälle Risto Huttuselle siitä, että tämä kunnaninsinööriksi tultuaan pani tuulemaan. Matonpesupaikkoja alettiin rakentaa kyläkunnille, ei vain luvata, että joskus sellaiset saataisiin pykättyä.
Meillä täällä Tuunaansaaressa päästiin pesemään mattoja ekosti jo viime kesänä. Aiemmin ei ole toukokuun helteillä päässyt matonpesusta nauttimaan, mutta nyt onnisti.
Kolme räsymattoa on kuivumassa, seuraavat odottavat vuoroaan.

Kesä yllätti meidät kaikki, luonnonkin. Valkovuokot ylvästelevät yhä, kielo punkee täyttä häkää kukkavanaa, mustikka odottaa pölyttäjiä! Käki kukkuu alkukesän autuutta, kevät meni jo.

Suvi on ihana vuodenaika, johon tietysti kuuluvat monet mönkiäiset ja pönkiäiset - mustikkasadon hyväksi ahertavien kimalaisten lisäksi.
Itse olen tehnyt jo tuttavuutta kesän alkajaisiksi ensimmäisten punkkien kanssa. Punkit viihtyvät valitettavasti samalla rannalla kuin minäkin.
Ne ovat olleet toistaiseksi nymfejä, hyvin vaatimattomia siis punkiksi ulkoisilta mitoiltaan, mutta ärhäköitä pureutumaan ihoon.
Nymfejä on turhauttavaa yrittää saada pinsettiotteeseen punkkipihdeillä.
Unohtakaa siis punkkipihdit. Menkää ja ostakaa apteekista ns. punkkikynä. Sen lankaan lankeavat pienimmätkin punkit. Kynät on tarkoitettu eläinten punkkipuhdistukseen, mutta olen huomannut, että "Best friend" on punkkitaistossa ihmisen paras kaveri.

Jos punkkien kiintymys minua kohtaan onkin ennallaan, niin ainakin yksi asia on tässä kesässäni muuttunut aiemmista.
Minulla on ollut tapana mennä rentoutumaan lenkkeily- ja marjastusreissuillani Karjalankallioille.
Kalliot ovat ennallaan, samoin näkymä Puruvedelle, mutta nuotiopaikan ympäristö on pilalla.
Kalliolle pääsee nyt autolla. Renkaat ovat myllänneet kauniit sammalikot ja jäkäliköt mustalle muralle.
Ajoväylää on markkinoitu esteettömän matkailun nimissä, mutta jalattomia taitavat olla enimmäkseen ihan terveet ihmiset.
Huonoa esimerkkiä näyttivät jo vuosi sitten rakentajat, jotka päräyttivät perille saakka, eivät jaksaneet pariakymmentä metriä rakennustarvikkeitaan kantaa. Niinpä mukavuuksiltaan ehostunut Karjalankallio tuli samantien surullisesti yliajetuksi.

2 kommenttia:

  1. Jos uusiin keksintöihin on luottamista, niin tänä kesänä saa unohtaa niin punkkipihdit kuin -kynätkin. Ovat nimittäin keksineet elektronisen punkkikarkottimen.
    Humpuukivekotinhan se tietysti on, mutta jos kenellä on kokeilunhalua ja muutama kymppi ylimääräistä rahaa niin tuolta sellaisen löytää: http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/Skudo_Human

    VastaaPoista
  2. Verkkosivuapteekki kertoo Milanon yliopiston testanneen karkotetteen, mutta eikö tutkimusta ole julkaistu, kun ei siihen viitata? Ei saa väittää jonkin olevan "tutkitusti tehokas", jollei väitettä perustella. Pikainen mutta ammattimainen tiedonhaku lääke- ja terveystieteellisistä tietokannoista ei tuota yhtään viitettä aiheeseen liittyvään tutkimukseen.

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!