maanantai 12. huhtikuuta 2010

Hellittääkö jo?

Kesälahtelaisten riesana on ollut nyt toista vuotta Helli, tuo keskikarjalaisten terveyttä ja sairautta vaaliva yhteistyökuvio.
Pian saisi jo hellittää koko Hellistä, ajattelee moni. Lääkäriin ei tahdo päästä, paitsi mitä nyt joskus keikkailevan tohtorin pakeille, puhelut ja potilaat ohjautuvat minne sattuu, ja kuin pisteenä ii:n päälle kuvio on alkanut jo rakoilla.
Rääkkyläläiset miettivät irtaantumista, sopimuksia, sen enempää lääkäripalvelujen kuin hoivankaan, ei ole osattu kilpailuttaa, solmia ja valvoa niin kuin olisi ollut hyvä.
Syytä on niin sysissä kuin sepissä, eikä kaikkea epäonnistumisten kuonaa tule suinkaan syytää poloisten toimeenpanijoiden ylle, eikä päättäjienkään.
Totuus taitaa vain olla se, että Helli on liian pieni toimiakseen tehokkaasti ja liian suuri toimiakseen läheisyysperiaattella.
Viimemainittuun oli Kesälahdella totuttu.
Hermannia on monella ikävä. Hän oli omalääkäri ennen kuin koko sana keksittiinkään lukuisille kuntalaisille.
Nykylääkäreiltä ei löydy samaa sitoutuneisuutta, mutta miten voisikaan löytyä, kun palvelujen tarjoajat on yksityistetty ja kilpailutus pyörittää rulettia loputtomiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!