perjantai 16. huhtikuuta 2010

Blogipajoista putkahdellutta

Tällä viikolla minulla oli iso ilo osallistua Punkaharjun koulun mediapäivään. Talkoolaiseksi ilmoittautuneena vedin blogipajaa. Huomasin jälleen kerran, että nuoret ovat hyvin fiksuja, paljon valveutuneempia netin käyttäjinä kuin me keski-ikäiset, kärttyisät tädit ja sedät ikinä tajuammekaan.

Tutustuimme muotiblogeihin, hahmotimme niiden suosiota ja rantautumista Ruotsista Suomeen. Väliin rasittavan kaupallisten muotiblogien vastapainoksi vierailimme Noora Shingleriin kemikaalicocktail-sivuilla. Shingler on ympäristöasioista kiinnostunut bloggailija ja toimittaja, joka jaksaa raikkaasti keuhkota kemikaalien myrkyttämän tuottaa nykyään Ylelle Uusi Musta -sivustoa.

23.4. Kääk! Tämä blogini jatkui jorinoilla suosikkisivuistani (Voima-lehden Fifi, Vihreän langan nettisivut, Martiskaisen Pertin blogit Itä-Savon verkkosivuilla ja Erkki Tuomiojan pettämättömät blogit), mutta jokin tekninen kämmini (mitä todennäköisintä) tai kaikkea vastaansanomista ja vastakulttuuria inhoava hakkeri (epätodennäköistä, mutta kutkuttavaa), on tuhonnut hengentuotteeni lennokkaat ajatuksenjuoksut taivaan tuuliin. Siellä juoksennelkoot, ennättiväthän ne ainakin toista viikkoa olla lukusalla. Näin uskon tai sitten olen tullut sokeaksi. Kiitos lukijalle, joka huomautti puutoksesta.

1 kommentti:

  1. Moikka! Toimin kauppaoppilaitoksessa opettajana ja olen muutaman vuoden ohjannut opiskelijoita kirjoittamaan blogia kurssitöinään. Tuntuu että suurimmalle osalle blogin kirjoittaminen on uusi kokemus.

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!