lauantai 30. tammikuuta 2010

Vauvabuumi kerimäkeläisittäin

Kerimäellä viime vuosi toi mukanaan ainakin yhden iloisen uutisen lamavuoden piikkiin. Pitäjässä koettiin melkoinen vauvabuumi, uusia kansalaisia syntyi enemmän kuin vuosiin.
Mikä mahtaa saada kerimäkeläisiin pontta ja potkua?

Veikkaan, että kyläkouluilla, niillä, joita on vielä jäljellä, on oma ansionsa lapsiperheiden houkuttelemisessa pitäjään.
Osa päättäjistä ei tahdo mieltää sitä tosiasiaa, että lapsiperheissä ei tuijoteta ensitöiksi kunnan veroprosenttia tai harrastuspaikkavarustustakaan, kun mietitään kotipaikan valintaa.
Sekään, onko kunnassa tarjolla laadukasta lukio-opetusta tai rantatontteja, ei ole ensisijaista. Jos olisi, pärjäisi naapurikunta Punkaharju paljon paremmin uusien asukkaiden houkuttelemisessa kuin mihin se on viime vuosina yltänyt.
Lasten etua ajattelevien vanhempien valinnan ratkaisee, sen jälkeen kun perheen toimeentulo on taattu tavalla tai toisella, tavallisesti kaksi asiaa: päivähoitopaikan turvaaminen ja alakoulun läheisyys.

Kyläkoulut ovat maaseudun valtteja, joita on harmillisen hereästi päästetty käsistä. Viimeksi Kerimäki tyri, kun päätti lakkauttaa Toroppalan koulun.
Toivottavasti Kerimäen päättäjät ymmärtävät pitää lopuista kyläkouluistaan kynsin hampain kiinni. Jos eivät hoksaa, saa lapun laittaa kohta koko kunnan luukulle ja hylätä haaveet itsenäisestä tulevaisuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!