lauantai 30. tammikuuta 2010

Jääviyspulmia Kesälahdella

Kesälahden kunnassa on ajauduttu pattitilanteeseen mm. Aurinkorinteen saneeramisessa. Valtuuston tahto ei tunnu toteutuvan tässä asiassa. Virkamiespariskunta Jorma ja Airi Turunen kumpikin tahollaan, yhdessä ja erikseen, on sitä mieltä, että entisestä vanhainkodista ei ole hoivapalvelujen tyyssijaksi.
Asetelma, jossa puolisot ovat johtavassa virka-asemassa, tuottaa ongelmia niin päätösten täytäntöönpanossa kuin asioiden esittelyssä. Tosiasiassa kunnanjohtaja Jorma Turusen olisi jäävättä itsensä kaikesta päätöksenteosta, joka koskee sosiaali- ja terveyshuoltoa, koska Hellin johdossa on hänen vaimonsa Airi. Tämän puolestaan tulisi jäävätä itsensä kaikesta Kesälahtea koskevasta päätöksenteosta omassa putiikissaan.
No näinhän Turuset eivät tee.
Ja hallintopykälölinti takaa sen, että eettisesti mitä ilmeisin jääviys on hallinnollisesti kiistettävissä. Välissä kun on Hellin palveluja tilaava lautakunta!
Ikävää sekin, että Kesälahdella on monissa muissakin asioissa jouduttu virkamiesvallan pyöritykseen. Muistellaanpa vain miten herran monta vuotta pyöriteltiin vesitaksakiistaa eri hallintoelimissä. Mikä oli kaiken vatvomisen takana? Virkamiesten vankkumaton halu olla oikeassa ja vetää pisin korsi. Mitään älyä taksakiistan pitkittämisessä ei ollut, siitä koitui vain nolo episodi kunnan poliittiseen historiaan.
Mutta onneksi Kesälahti on tunnettu paikallisesta kulttuuristaan ja sen tekijöistä, ei virkamiehistään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!