lauantai 13. maaliskuuta 2010

Kyläteatterissa

Pistäysimme Paakkisen Tuulikin kanssa tänään kyläteatterissa. Taistelevat koppelot ottivat yhteen Kulennoisten Lahtelassa, ja sitä myö pitkäaikaiset työkaverit istuimme seuraamassa ritirinnan yleisön joukossa.
Kulennoisten Nuorisoseuran näyttämöväki on mennyt yli siitä, mistä aita on kohdallaan - ja se on hyvä. Kyläteatterin ei tarvitse pyrkiä syvällisiin, analyyttisiin teatteritulkintoihin, sellainen kunnianhimoisuus olkoon teatterin ammattilaisten heiniä.
Pääasia on, että rytmitys toimii ja dialogi etenee. Tilannekomiikka on parasta huumoria.

Se, että takin lisäksi voi kyläteatterissa jättää hetkeksi nykystressin vaivaamat aivotkin narikkaan, ei tehne kenellekään pahaa.
On piristävää nauraa hytkähdellä porukalla näytelmän hupaisille toilailuille ja sanallisille sivalteluille.
Semminkin kun toinen vaihtoehto olisi useimmille meistä potea omissa oloissaan älyapneaa telkkarin ääressä silkan viihteen ja viihtymisen takia.

Suosittelen kyläteatteria kevään vitamiiniruiskeeksi. Se on viihdettä vailla kaupallisia pyrkimyksiä, tekemisen ilosta syntynyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!