tiistai 16. marraskuuta 2010

Omitaan kuninkaalliset

Koska Ruotsin kuninkaallisilla menee emämaassaan julkisuudessa nyt enimmäkseen kurjasti, niin eikö vanha alustalaistanner voisi omia heidät itselleen?
Pyydetään Kalle Kustaata, Silviaa ja tietenkin nuortaparia, Victoriaa ja Danielia, muuttamaan Suomeen. Ruotsi voidaan jättää pärjäilemään prinssi Carl Philipin ja hurjastelija-Madden varassa.

Mitä kuninkaallisista kostuisimme? Ainakin sen, että enää ei tarvitsisi Suomen valtakunnan viisaiden pohtia brändityöryhmässä, miten kaukaisen reunamaan mielikuvaa maailmalla kirkastetaan. Samalla loppuisi kiihkoilu sinivalkoisesta maahanmuuttopolitiikasta.
"Suomi - maa, joka ottaa avosylin vastaan kaikki maahanmuuttajat. Myös yksityiselämässään töppäilleet siniveriset."
Ei imagollisesti viettelevämpää kutsukorttia voisi painattaa, ja itse julkisuus tulisi kaupan päälle ihan ilmaiseksi. Siitä huolehtisi kansainvälinen media maksutta.

Samalla loppuisivat höpinät pakkoruotsista ja alkaisi koululaisillekin maistua toisen kotimaisen opiskelu.
Täytyisihän sitä nyt osata jotain sanoa maahanmuuttajien omalla äidinkielellä, jos nämä sattuisivat tulemaan vastaan vaikkapa uuden kotimaansa lomakohteissa - kuten Kerimäellä maailman suurimassa puukirkossa, Punkaharjulla Runebergin patsaalla, Kesälahden museoalueen Savutuvassa tai Savonlinnan oopperahinnoin kuorrutetulla kesätorilla.
"Dom är jättegoda, de där lörtsyt", ja muita käteviä keskustelufraaseja soljuisi empimättä savo-karjalaistenkin suusta.

Mikä parasta, päästäisiin ehkä seuraamasta tylsistä tylsimpiä linnanjuhlia. Suotta sitä tiiraamaan ex-missi-ministeri-kansanedustajan pukuloistoa kerran vuodessa, kun iltapäivälehdillä olisi omasta takaa ruotia tuon tuosta kuninkaallisten edesottamuksia.
Uudet mamumme siivittäisivät lööppikulttuurin lentoon:
"Silvia nähty Siwassa ostoksilla"
"Kalle Kustaa erehtyi kehäkolmosen liittymissä"
"Victoria ja Daniel kaipaavat entistä kotilinnaansa - Kontulan todellisuus löi kasvoille"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!