sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Suomalaisetko ulkoilmakansaa? Kattia kanssa

Ihanan kevätauringon kimmeltäessä ja likitulkoon sumentaessa tietokoneeni näytön kirjoitan totuuden sanat eräästä suomalaisesta myytistä.

Me kehuskelemme mielellämme olevamme ulkoilmakansaa. Väite on täyttä kukkua. Tämä kansa väistää räntäsateet ja uhmaa pyryt - pysyttäytymällä tiukasti sisätiloissa.

Jos haluatte perehtyä ulkona pärjäävään ja viihtyvään kansakuntaan, menkää vierailulle Norjaan, ihan sama minä vuodenaikana hyvänsä. Mikäli olette sohvaperunana seuranneet viime päivät tiiviisti hiihdon MM-kisoja, niin tiedätte Norjaan matkustamatta, miten jotkut osaavat ottaa ilon irti kaikenlaisista talvisäistä.

Käpäisin tänään ladulla, kuten kolmena muunakin päivänä tällä viikolla. Kohtasin tasan viisi muuta suomalaista hiihtoreissullani. En kuitenkaan kutsuisi itseäni esimerkilliseksi ulkoilmaihmiseksi, vieroksunpahan vain oman itseni seurassa viihtyvänä otuksena joukkuepelejä, jumppa-zumba-bumbaa, tanssimista, ohjattua liikuntaa ja kaikkea sitä seurallista sisähauskaa, mitä minua paljon liikunnallisemmat tapaavat harrastaa.

Koska me suomalaiset viihdymme työssä ja vapaa-ajalla neljän seinän sisällä, voisimme kunnostautua ainakin terveellisen rakentamisen ja asumisen asiantuntijoina. Jotain tällaista taisi viimeksi vaatia asuntoministeri Vapaavuorikin. Tässä työssä riittäisi latua auottavaksi yhtä hyvin insinööreille, arkkitehdeille, rakennusmestareille, kirvesmiehille kuin rakennusteollisuudelle.

1 kommentti:

  1. Kaiken maailman hömpötyksiä tulee ja menee, mutta vanhat hyvät hiihdot, juoksut ja lenkit. Niitä ei voita mikään zumba tai bumba. Ne ei maksakaan mitään. Nautiaan ilmaisesta ja raikkaasta liikunnasta.

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!