torstai 24. helmikuuta 2011

Nilsillä on asiaa

Minä olen pätö paikallislehden ex-päätoimittaja kommentoimaan valtakunnan politiikkaa - siihen kykenevät vain maakuntalehtien nykyiset päätoimittajat - mutta sen vain sanon, että toimittaja Nils Torvalds kirjoittaa asiaa. Vierailkaa Ylen sivulla osoitteessa:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/02/mita_ihmettelemista_on_perussuomalaisten_nousussa_2381665.html

Juu, on se se Nils. Linuksen isä. Ja suomenruotsalainen. Kaiken muun epäilyttävyyden lisäksi entinen taistolainen, Arbetartidningen Enhetin ex-päätoimittaja, nykyinen rkp:läinen. Mutta niin helkatin oikeassa analyysissaan, ettei siihen voi oikein mitään lisätä.

Muutaman rivin jos kumminkin. Kilpailukyky-Kiviniemi, kasvu-Katainen ja urputtajan roolin oppositiossa saanut uuslipposlais-Urpilainen ovat kai maailman tappiin ihmeissään. Heidän tähän asti johtamillaan ainoilla ja oikeilla suurilla puolueilla (="vanhoilla puolueilla" - siteeratakseni erästä S:llä alkavaa puoluejohtajaa) on niin suuret korvat, että niihin mahtuu liikaa vaikkua, niin suuret silmät, että katseet ulottuvat Brysseliin, vaan eivät osu leipäjonoihin, ja niin suuri suu, että ovat valmiita ahmimaan kaikki kaakut poskeensa antamatta murustakaan vähäosaisille, jos kaikki jatkuu entistä rataa vielä eduskuntavaalien jälkeenkin.

On hyvä, että joku S:llä alkava pienpuoluejohtaja on tullut suurpuolueiden johtajien yöuniin. Ovat kuurouttaan, sokeuttaan ja ahneuttaan hänet kilpailijakseen ansainneet, vaikkei hän olisi vallanpitäjänä välttämättä yhtään heitä kummoisempi.

Ja jos suuret puoluejohtajat nyt kuvittelevat, että vain pienituloiset ja päähänpotkitut ovat vihaisia, osoittavat he vain olevansa niin toivottoman erkaantuneita tavallisten pulliaisten elämästä, että ihan selkäpiitä hyytää. Minä ainakin tunnen omakohtaisesti ison joukon äkäisiä, turhautuneita ja protestinhaluisia keskiluokkaan "vielä toistaiseksi mutta kuinka pitkään" kuuluvia koulutettuja ja fiksuja suomalaisia, joita sapettaa poliittisen eliitin kieriskely omahyväisyydessään.

Eliitti ei tunnu piittaavan siitä, että yhä suurempi osa tunnollisesti veronsa maksaneista puurtajista potee kireälle venytetyn kilpailumielialan ruokkimaa työuupumusta tai hätäilee toimeentulonsa jatkumista pätkätyöhelvetissä. Eliittiä ei kiinnosta, että iso osa kunnon kansalaisista tuskittelee joutumistaan omaishoitajavastuuseen vanhemmistaan juuri kun sai kersansa kasvatettua kehdosta koulutien kautta maailmalle - mukaan säälimättömään kilpailuun paikasta auringossa. Eliitti ei ole elänyt päivääkään pienyrittäjän elämää Suomessa. Onnekseen ei. Ei heistä siihen olisi.

Vaan mitä sitten tekee tämä poliittinen eliitti? Petaa seuraavaa hallitusohjelmaa. Lukekaa Nils Torvaldsin kolumni, ja lakatkaa kaikki ihmettelemästä.

P.S.

Jos sylettää lukea entisen kommunistin kolumnia, niin vilkaiskaa edes Johanna Korhosen uusinta, Hesarissa julkaistua, osoitteessa:

http://www.hs.fi/juttusarja/johannakorhonen/artikkeli/Herra-Suomessa+sovittua/1135264019982

Juu, on se se Johanna. Lesbo ja jonkinsortin kepulaisuudestakin kiinni jäänyt Alma Median päähänpotkima Lapin Kansan ex-päätoimittaja, sitä edelliseltä pestiltään Journalistin päätoimittaja. Mutta niin helkatin oikeassa analyysissaan, että... lukekaa nyt penteleessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!