tiistai 28. joulukuuta 2010

Ennustuksia

Tässä jokunen paikallispoliittinen ennustus ensi vuodelle.

Keskustaryhmien hajaannus Puruveden seudun kunnissa jatkuu ja syvenee vuonna 2011. Valtapuolueen pasmat ovat paikallisesti hajallaan kuin Jokisen eväät - olkoonkin, että eduskuntavaalien edellä yritettäneen pitää yhtenäistä ilmettä yllä. Hajaannusta aiheuttavat ennen muuta kuntaliitosnatinat, mutta myös kunnallisten palvelujen keskittämisen kiroista ja siunauksista vallitsee erimielisyyttä keskustaväen kesken.

Kesälahdella rivit ovat rakoilleet jo pitkään Kiteen syliin haikailevien ja Kesälahden itsenäisyyttä puolustavien välillä. Juopa sen kuin syvenee Hellin sotkujen ja rääkkyläläisten rimpuilun mutkistaessa tilannetta.

Kerimäellä on päästy jakautumaan kahteen keskustalaisen valtuustoleiriin aikapäiviä sitten, kun osa porukasta otti ja kyllästyi vuosikausien ja -kymmenien sanelumeininkiin, jota kauniisti pakkokonsensukseksikin voisi nimittää. Talousvaikeuksissa painiskelevaa kuntaa ei kuppikuntien lukuisuus kuitenkaan auta - eikä sekään, että osa valtuutetuista haikailee liittää pitäjän Savonlinnaan, tuohon tunnetusti omat talousasiansa kaikin puolin sössineeseen naapuriin.

Punkaharjulla kuplii vielä toistaiseksi vain pinnan alla. Mitä pitempään harjupitäjän keskustaväki ähkyilee eripuraisuuttaan omassa ryhmässään, sitä ilmeisempää on, että seuraavissa vaaleissa on taas kysyntää ja nostetta mm. Punkaharju-ryhmälle. Sitoutumattomien ryhmää ei ole vielä kuopattu ikihyviksi.
Keskustan julkinen jakautuminen ex-kunnanjohtaja Pekka Nousiaiselle kuuliaisiin ja omaehtoisesti ajatteleviin voisi pelastaa jokusen valtuustopaikan. Mutta mikäli tyydytään pihisemään omassa piirissä, korjaa jokunenkin muu ryhmittymä äänisatoa seuraavissa kunnallisvaaleissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!