lauantai 1. tammikuuta 2011

Ekojeesustelua

Uusi musta -sivuston tekijät tunnustavat olevansa ekojeesustelun tiellä vasta opetuslapsia. Sellainen olen minäkin.

Opetuslapsen elämä on täynnä ihmetystä ja epävarmuutta. Koskaan ei tiedä, onko jokin ekoperiaate järkevä, hyvä, käytännöllinen, tästä maailmasta - vai silkkaa tekopyhää hurskastelua.

Ekojeesustelijan omatunto kolkuttelee alati. Syntinen olo on toisinaan pakahduttava, esimerkiksi silloin, kun nautinnonhalussani sorrun taas kerran ostamaan tummaa suklaata ja maun takia valitsen mieluummin Fazerin ohuenohuen luksuslevyn kuin reilun kaupan kaakaotuotteen.

Muutaman uuden uskonkappaleen aion silti vakaasti opetella ja sisäistää osaksi arkeani tänä vuonna, jotta kilvoitteluni kukoistaisi.

Koska uuden työni takia joudun alkaneena vuonna autoilemaan, ja koska en voine välttyä monilta muiltakaan raskauttavilta ekosynneiltä, teen kolme mieltäni huojentavaa uudenvuoden lupausta:

- lupaan vaihtaa jokapäiväisen leipäni kasvisvoittoiseen ruokavalioon
- lupaan olla ostamatta ensimmäistäkään ihokasta tai muuta vaatekappaletta
- lupaan tehdä voimieni ja kykyjeni mukaan käännytystyötä luonnonsuojelun puolesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!