tiistai 14. syyskuuta 2010

Vauhtimimmit

Kokoomuksen vauhtimimmit ovat panneet tuulemaan niin, että lapset ovat pudota kyydistä.

Opetusministeri Henna Virkkunen on rutistamassa väkisin kokoon uudenlaista peruskoulua vastoin monien asiantuntijatahojen näkemyksiä. Lasten tulee Henna-tädin mielestä erikoistua jo pienestä pitäen.

Henna-täti ei itse vielä peruskoulun päätettyään tiennyt, että ryhtyy isona ministeriksi. Pimuiässä Henna hääri viisi vuotta hevosten kimpussa saamatta ensimmäistäkään opintopistettä tai tutkintoa kokoon.

Ilmeisesti Henna-täti uskoo, että muut lapset ovat häntä nohevampia ja omaavat hyvän itsetuntemuksen pienestä pitäen. He ryhtyvät esimerkiksi opiskelemaan joukolla draamaa Henna-tädin mieliksi.
Kasvu-uskovaisten aikuisten maailma onkin sellaista teatteria ja kusetusta, että ehkä onkin parempi kohentaa pienokaisten draamantajua jo koulunpenkillä.

Millä verovaroilla perusopetuksen lisääntyvä valinnaisuus ja koulujen erikoistuminen kunnissa kustannetaan? Se ei tunnu Henna-tätiä huolettavan.

Olisihan tietysti kiva, jos Suomessa voitaisiin järjestää kaikille halukkaille kiinan kielen opetusta kolmannesta luokasta alkaen, mutta jokin tolkku ja raja on kohtuuden nimissä laitettava sille, millaista opetusta on mahdollista verovaroin toteuttaa kunnassa kuin kunnassa.
Henna-tädillä raja taitaa mennä mielikuvituksen äärissä.

Henna-tädin puoluesisar, Finanssialan Keskusliittoa luotsaava Piia-Noora Kauppi, kaahasi 168 kilometrin tuntivauhtia satasen rajoitusalueella. Lapsi kyydissään.
Piitu-täti totesi tapahtuneeseen: "Olen pahoillani".
Koska kolmen lapsen äiti kuuluu kykypuolueeseen, ei ole epäilystä siitä, etteikö hän olisi oikeassa julistaessaan, että silmitön liikennenopeus ei ollut vaaraksi kenellekään ulkopuoliselle - sen enempää kuin hänelle itselleen tai omalle jälkikasvulleen.
Sanomattakin on selvää, ettei Piitu-tädin toilailu ole vienyt mitenkään hänen uskottavuuttaan Finanssialan Keskusliitossa, joka kiihdyttää rahoitusmaailmaa ylös lamasta kohti yhä hullumpia, vastuuttomampia kasvukierroksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!