perjantai 2. heinäkuuta 2010

Rumia tätejä ja tuhmia setiä

Suomen valtaeliitti kohteli kansalaisia kuin moni lapsiaan: oli kuuntelevinaan, mutta todellisuudessa sivuutti heidän mielipiteensä. Sulki korvansa sosiaaliselta medialta ja silmänsä todellisuudelta.
Ei kai tästä hallituksen ja eduskunnan kiireellä kapaloiduista ydinvoimapäätöksestä voi muuta todeta.

Lapsia, totuudenpuhujia, olisi syytä kuunnella. He uskaltavat sanoa, jos keisarilla ei ole vaatteita, tai täti tai setä on ruma - sisimmässään.

Sama koskee kansalaismielipidettä. Sitäkin olisi hyvä kuulostella. Moni kansalainen on vähintään yhtä hyvin perehtynyt ydinvoiman riskeihin ja energiapoliittisiin vaihtoehtoihin kuin valtaosa kansanedustajista. Eduskunnassa asiantuntijana valiokuntavaiheessa kuullun tietokirjailija Risto Isomäen mukaan kansanedustajien ymmärrys ydinvoimasta oli ise asiassa vähäinen, joskin olematon.
Taisivat tehdä päätöksen silkalta tunnepohjalta - Pekkarisen puolesta, Kataisen kannatukseksi.

Älkääkä väittäkö, etteikö sisäistä rumuutta voi aistia.
Olen itsekin ollut ruma täti.
Vierailin vuosia sitten Enonkoskella lapsiperheessä, mukamas tärkeilläkin Puruvesi-lehden asioilla.
Lasten silmissä olin aikavaras, joka vohkin heidän äitinsä huomion ja ajan juuri kun olisi ollut mukavaa näyttää äidille minkä uuden taidon oli oppinut tai mitä leikeissä oli tapahtunut.
Perheen pieni poika napitti aikansa olemustani ja totesin sitten heleällä äänellä: "Ruma täti".
Aikavarkaan määritelmä tuli suoraan sydämestä.

Minun silmissäni eduskunnassa on aivan liikaa sisäisesti rumia ja tuhmia tätejä ja setiä - olkoonkin että jakkupuvut istuvat yllä ja solmiot ovat suorassa.
He ovat rumia, koska vievät lapsiltamme tulevaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!