torstai 22. heinäkuuta 2010

Tiedoksi Laatokasta kiinnostuneille

Tuossa alempana Irene kyseli Laatokan-reissuni taustoista.

Minulla oli onni päästä mukaan Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin järjestämälle souturetkelle. Reissuilla on jo 20-vuotinen historia takanaan, ja itse olen vuosikaudet harmitellut, etten ole aiemmin pystynyt irrottautumaan ansiotyöstäni heinäkuulla, jotta olisin päässyt mukaan.
Nyt onnistui! Ilmoitus souturetkistä julkaistiin kevään Luonnonsuojelijan numerossa. Tartuin oitis tilaisuuteen. Retkireittejä oli tarjolla heinäkuussa kaikkiaan kolme, valitsin saaristoisimmaksi arvelemani reissun.

Harmillista vain, että souturetkien järjestäjänä, Kannaksen ja Laatokan Karjalan tuntijana ansioitunut Pertti Siilahti arvelee, ettei hän enää vastaisuudessa ota vetäjän roolia harteilleen. Mies kutsuttiin jo kertaalleen eläkkeeltä takaisin töihin luonnonsuojelupiiriin - tämän kesän soutajien onneksi!
Venäläisenä osapuolena on kaikki nämä vuodet ollut yhteistyöhön hyvin halukas Pietarin meriteknillisen yliopiston väki. Suomalaisten soutukunnolta ei tavattomia vaadita, sillä jaalojen etenemisestä pitävät viime kädessä huolen nuoret, vahvat opiskelijat, tulevat laivanrakennusinsinöörit.
Ilman suomalaishanslankaria ei souturetkistä vastaisuudessa välttämättä kuitenkaan tule totta, niin paljon on yksistään paperisotaa aina käytävä rajan tälläkin puolen, venäläisestä byrokratiasta puhumattakaan.

Toivotaankin, että Pertti Siilahden huimalle työlle luonnonsuojelun ja luontoretkeilyn puolesta saadaan Suomen puolelta innostunut seuraaja.
Siihen asti itse kukin voi makustella Karjalan luonnon näkymillä lainaamalla kirjastosta Pertti Siilahden kuvateoksen vuodelta 2008. Karjalan luonto -teos on loppuunmyyty, mutta kirjastoista sitä kannattaa kysellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!