keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Paras neljästä häviää

Keskusta pyristelee kuin kärpänen hämähäkinseitissä. Mitä enemmän yritystä, sitä pahemmin sotkeutuu.
Puoluesihteeri Jarmo Korhosen verkostoihin näyttävät jääneen kiinni monet keskustapoliitikot puolueen ylimmän vallan huipulta. Vain se selittää, miksi keskustan keskeiset päättäjät uskaltautuvat sanoa kitsaasti irti nykyisestä menosta puoluetoimistossa.
Korhonen tietää liikaa, mistä syystä hänellä riittää suojelijoita omasta takaa, muitakin kuin väistyvä Vanhas-Matti.

Keskustan neljä puoluejohtaja- ja samalla pääministeriehdokasta on pyörinyt kenttäväen keskuudessa ja julkisuudessa kiihtyvällä polkantahdilla. Tanhuajista Väyrys-Paavo on koetelluin ja Pekkaris-Mauri liukasliikkeisin.
Ministeri Mari Kiviniemi vaikuttaa pökkelöltä virkanaiselta näiden värikkäiden persoonien rinnalla, vaikka punaiseen tanssiasuun pukeutuisikin kravattiherroista erottuakseen.
Ehdokkaista selkärankaisin, Timo Kaunisto, ei tule kyseeseen, koska keskustaväki luottaa mieluummin pelureihin kuin alkiolaisiin aatteen miehiin ja naisiin.

Kiviniemen pitäisi näyttää tällaisen hieman alle viisikymppisen eukon silmissä parhaalta mahdolliselta ehdokkaalta Kepun johtoon: mukautuvainen, liki kaupunkilainen, perheellinen, arvoliberaali... ja nainen.
Kiviniemen osakkeet minun silmissäni livahtivat kuitenkin pysyvästi maanrakoon, kun tämä katsoi parhaaksi yhdistää Savonlinnan ja Savonrannan rotanhännällä toisiinsa.
Entisenä savonlinnalaisena pidän operaatiota edelleen hölmöyden huippuna: Savonranta on riesa kaupungille. Savonrantaa verrattain hyvin tuntevana en ole lainkaan varma, onko kuntaliitos ajan mittaan iloksi syrjäiselle kuntakolkalle.
Henkilökohtaisia hyötyjiä poliittisen kartan eri puolilta tiedän kyllä luetella: Matti-Pekka Parkkinen, Teemu Hirvonen, Antti Erämaa... Heidän ja muutaman muun sosiaalista asemaansa kuntaliitoksen myötä parannelleen savonrantalaisen mielestä ministeri Kiviniemi on varmasti ansioitunut päättäjä. Ihan hyvä tyyppi vaikka pääministeriksi.

1 kommentti:

  1. Haa. Löysinpäs sinut. Luin pitkään sähköpuruvettä netitse, mutta surukseni kuulin, ettet ole siellä enää töissä ja aviisista meni maku. Mutta juttupajaa ryhdyn nyt säännöllisesti seuraamaan. Toivottavastio osaan käyttää tätä ...tätä...systeemiä mikälie. Hyvää jatkoa ja kesän keikutusta, toivoo ent. Puruveden kesätoimittaja Kirjava Kana

    VastaaPoista

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!