lauantai 19. kesäkuuta 2010

Kermäilä tapahtuu

Tänään lauantaina oli Kerimäen vapaa-aikamessuilla mukava hyörinä. Jos ei nyt ihan yhtä tiivis tunnelma kuin Tukholman keskustassa katujen varsilla kuninkaallisen hääkulkueen edellä, niin ei meininki paljon hävennyt.

Olin siellä minäkin. Jaoimme Romu-Heikin ilosanomaa. Kermäilä tapahtuu taas ensi kuussa, kun kansanooppera kajahtaa Kalastajatilalla. Vuosina 2006 ja 2007 esityksen nähneillä on hyvä perusta ja peruste lähteä uudestaan kansanoopperaan, sillä sitä on tuoreutettu sopivasti. Niillä taas, jotka ovat tähän asti jääneet Romu-Heikistä paitsi, on jo hoppu varata liput johonkuhun esityksistä, joita on ensi-illasta 23.7. alkaen.

Ja kunhan päästään lähemmäs loppuvuotta, niin taas lävähtää Kermäiltä. Pakarisen Reijon vetämän kansanopiston opintopiirin huomassa on syntynyt koko joukko kertomuksia, jotka peilaavat kiintoisasti kerimäkeläistä elämänmenoa menneiltä vuosikymmeniltä monen eri kirjoittajan omalla äänellä. Kunhan nämä tarinat on saatu kansien sisään, niin koossa on mitä parhainta joululukemista: hauskaa, koskettavaa, opettavaista - ja mukaansa tempaavaa paikallista sananrieskaa.

Näihin yksipuolisesti kermäkeläisiin mainoskatkoihin päätän tämänkertaisen blogini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! On mukava saada palautetta blogiteksteistä, mutta muistathan kirjoittaa napakasti! Nimettömänäkin voit kommenttisi jättää, valitse tällöin lähettäjäksi "anonyymi". Tällöin ei kuitenkaan kannata suistua herjailuun. Tahdittomuus on hölmöä.
Tekninen neuvo: kun olet kirjoittanut kommenttisi, valitse "esikatselu". Järjestelmä pyytää tämän jälkeen Sinua tunnistamaan näytössä näkyvän, vaihtuvan sanavahvistuksen, joka varmentaa sen, että viestin lähettäjänä on lukutaitoinen ihminen, ei konekielinen roskapostiohjelma. Kun olet koodiston kirjoittanut näyttöön, voit lähettää viestisi!